damesmode

Damesmode is wat de term zelf aangeeft. Damesmode is speciaal voor vrouwen ontworpen; dat is het enige doel van damesmode. Damesmode kan echter, en zal dat ook doen, alleen uit vrouwenkleding bestaan. Mannenmode is over het algemeen veel eenvoudiger, minder divers en minder complex dan vrouwenmode.

In de loop van de tijd is de term vrouwenmode verbreed tot kleding voor vrouwen ongeacht hun leeftijd, beroep, culturele achtergrond, burgerlijke staat, woonplaats en land van herkomst. Vrouwen in verschillende delen van de wereld zijn gekwetst door alomtegenwoordige modeculturen die vrouwen mishandelen. Daarom zijn er fundamentalistische mode, zoals de moslimmode, die inspeelt op de perceptie van de vrouw.

Bovendien is de damesmode, met uitzondering van enkele couture- modehuizen, nog steeds strak gebonden aan negentiende- en twintigste-eeuwse stijlen en kledingcategorie├źn. Vrouwen moeten zich schikken in het idee dat: geklede kleding noodzakelijk is voor de garderobe van een vrouw; damesmode bestemd is voor formele gelegenheden; kleding moet worden gedragen voor bruiloften, partijen, enzovoort; damesmode bedoeld is voor sociale evenementen. Het huis Dior, de ventloze, had een opvallende collectie van conc gauche rokken en hemden die slechts tot aan de hals kwamen; nooit leken de rokken de grond te raken.

De mannen hadden een goedgestrikte broek aan, een smetteloos wit overhemd en een stropdas die de plaats van de bolhoed als modieus accessoire lijken te hebben ingenomen. Fedora’s en bolhoeden zijn al lang niet meer weg te denken uit de garderobe, maar de ogen van het kabinet waren E.F. Hutton lang voordat Hutton besloot dat er een markt was voor deze kledingstukken. Voor zowel mannen als vrouwen is een indrukwekkende garderobe van essentieel belang, en als deze de juiste accessoires bevat kan dit de juiste stemming bepalen. Kostuums zijn ideaal om de uitstraling van een verticaal ge├»ntegreerd bedrijf te geven. Of formele pakken met een getailleerd jasje of blazer, geven die bepaalde geraffineerde look. Maar wat zonder twijfel het belangrijkst is, is oog voor detail. Niets springt sneller in het oog dan een vrouw die weet waar ze mee bezig is. En kleine details in de damesmode geven hen een zekere chique uitstraling. Sieraden moeten ingetogen zijn; ze moeten passen bij de gekozen look van de vrouw. Halskettingen en oorbellen kunnen delicaat zijn; hun eigen ontwerpen zijn divers en vrij maar toch in overeenstemming met een gewenste look. Maar de echt grote dingen moeten worden bewaard voor speciale gelegenheden; meer dan waarschijnlijk zou een ketting met een diamanten hanger een perfecte ader zijn om uit te putten. Schoenen moeten klassiek zijn en niet uit de toon vallen in de afdeling tennisschoenen bij Neiman’s. Wanneer was de laatste keer dat je een paar loopschoenen hebt gekocht? Onderstreept, alweer, bij Prada.

Of wat dacht u van rokken? Kokerrokken zijn ideaal om zowel de benen als de heupen slanker te maken. Deze kunnen elegant zijn. Evenzo zijn rechte rokken goed om het oog te vestigen op de bovenste helft van de drager als die uit de toon valt. Caractere in het bijzonder heeft een goede lijn van indrukwekkende en goed ontworpen rokken. De bruid is de beste die iemand kan hebben, want haar kleding moet haar zelfvertrouwen en haar levendige persoonlijkheid uitstralen. Er zijn goedkope jurken, maar die zijn niet wat u zoekt. De manier waarop een vrouw zich kleedt is een verlengstuk van haarzelf.

Lees meer:

Damesmode Breda

Damesmode Eindhoven

Damesmode Den Bosch