Wat is montale parfum?

Parfum is een mengsel van geurige etherische oliën en aromatische verbindingen. De woorden parfum verwijzen daarentegen naar de “geur van een geurstof”. Aromatisch parfum is een mengsel van geuren van verschillende oliën. De sterkste geur is meestal anijs, gevolgd door aldehyde. Salonparfums zijn meestal een mengsel van geuren van ongeveer zes verschillende oliën. De parfumdame reist de wereld rond om antiquiteiten en oude parfums te bemonsteren om er een te vinden die zij zou willen kopen.

Wat zijn de verschillende lagen van een eau de toilette of parfum?

Een parfum heeft lagen, zoals elk parfum heeft. De belangrijkste laag is de geur die overblijft nadat het oplosmiddel dat voor de bereiding is gebruikt, is geneutraliseerd. De volgende belangrijke laag is de kern. Daaronder zit de toplaag, en dan de onderste. Gewoonlijk wordt de bovenste laag gemengd met de middelste om een parfum te creëren dat een unieke geur heeft. Het parfum zal verschillende noten apart hebben. De eerste noot is de eerste die je opsnuift als je het flesje opent, de middelste laag is de geur die je opsnuift nadat het gemengd is met de fixeerolie en eau de cologne en de basisnoot is wat je ruikt nadat de geur is opgedroogd.

Wat creëert verschillende geuren?

De geuren die je in parfum mengt, moeten verschillende lagen of maskers hebben om de unieke geur te creëren. De natuur heeft vele lagen van wezens om de perfecte mix van geuren voor parfum te creëren. Distillatie van de oliën en essences creëert de verschillende noten waaruit de geur is opgebouwd.

Parfum is voor ieder persoon anders. Niet elk parfum kan door elke persoon gebruikt worden. Het juiste parfum voor uw vriend kan een andere geur zijn die bij u jeugdherinneringen oproept. Uw stemming en persoonlijkheid zijn ook van invloed op het juiste parfum voor u. Sommige mensen gebruiken parfum als een manier om zich te uiten met de buitenwereld. Een zachte geur zoals lavendel ruikt altijd lekker en roept een gelukkige herinnering op. Door een parfum te gebruiken dat de persoon een goed gevoel geeft, heeft het parfum een rustgevende werking.

Hoe kies je de juiste geur?

Parfumgeuren bevatten drie noten: topnoten, middennoten, en basisnoten. Topnoten zijn de eerste geur die je ruikt nadat je het parfum hebt aangebracht. Ze worden gevolgd door middennoten en dan geleidelijk vervangen door een zachtere basisnoot. De geur is aantrekkelijker naarmate hij langer op de huid blijft. Breng het parfum niet aan achter je oren, op je polsen of achter je knieën. Omdat de geur licht is, zullen deze gebieden veranderen in vlekkerige cellen. Om een langdurige geur te bekomen, breng je het parfum aan op je kleren, draag je het en verwijder je het voor je je aankleedt.

Het dragen van verschillende parfums kan een verschil maken in je houding en in je geest. Alleen al een beetje lavendelparfum kan een geweldige eerste indruk maken. Wanneer je vrienden je benaderen, zal je antwoord warmer zijn en je zal je niet verlegen voelen door het dragen van verschillende parfums. Je zult je aantrekkelijker en superieur voelen omdat je een air van zelfvertrouwen uitstraalt.

Als je niet weet wat de juiste parfums voor jou zijn, vraag dan je vrienden om advies. Zij kunnen u goed advies geven over parfums die andere mensen gebruiken. U kunt dan degene kiezen die bij u past. Door er een te vinden die bij u past, zult u zich beter in uw vel voelen en meer zelfvertrouwen krijgen.

Om het winkelen wat gemakkelijker te maken, kunt u, telkens wanneer u een artikel tegenkomt waarin u geïnteresseerd bent, dit op een briefje schrijven. Het zal u helpen het te onthouden, en het zal u een geheugensteuntje geven

Lees meer:

Stone Island Groningen 

Herenmode Groningen 

Herenmode Zwolle